Nagovorite ljudima

U okviru Programa osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), kojeg implementiraju CPCD i OM, snimljen je satirični serijal “Nagovorite ljudima” u kom glumci na duhovit način prikazuju društveno-političku situaciju u Bosni i Hercegovini. Cilj je skrenuti pažnju na aktivnosti u okviru IMEP projekta i web platforme IMEP. ba, te motivirati nove građane-novinare da pošalju svoje radove.

NAGOVORITE LJUDIMA 1: Šta bi građani-novinari mogli pitati (izmišljene) političare koji ne kriju da su raščetvorili svoje partije, da plaćaju glasove birača, podmićuju policiju i zapošljavaju vlastitu djecu, koga na twitteru prati Džulija Roberts? Pogledajte izmišljenu kontakt emisiju u kojoj gostuju predsjednici izmišljenih partija koji odgovaraju na nimalo izmišljena pitanja.

NAGOVORITE LJUDIMA 2: Kada građani-novinari pomognu ili rade zajedno sa profesionalnim medijima onda (izmišljeni) političari moraju odgovoriti na pitanja koliko su zaradili tokom godina političkog angažmana, kako su dobili položaje, kakav mobitel ima čije dijete, ko je šta obećao, jesu li političari zlatne ribice? Pogledajte izmišljenu kontakt emisiju u kojoj gostuju predsjednici izmišljenih partija koji odgovaraju na nimalo izmišljena pitanja.

NAGOVORITE LJUDIMA 3: Gdje će ministri, bez „štele“, zaposliti sina jednog rudara, zašto ministrica skida  cipele i kako bi  ona riješila problem besparice i gladi pogledajte u izmišljenoj kontakt-emisiji u kojoj gostuju predsjednici izmišljenih partija koji odgovaraju na nimalo izmišljena pitanja.

NAGOVORITE LJUDIMA 4: Šta sa radnicima koji  nisu dobili platu 124 mjeseca, šta sa narodom koji ništa ne razumije, kada će se Bosna „integrisati“, kako do Beča sa 70 KM i zašto ministrica voli automobil marke hamer pogledajte u izmišljenoj kontakt-emisiji u kojoj gostuju predsjednici izmišljenih partija koji odgovaraju na nimalo izmišljena pitanja.

NAGOVORITE LJUDIMA 5: Da li bi ministrica i ministar iz stranaka. Pošto po to i Samo da znaš voljeli dobiti još jedan mandat i šta će reći biračima; šta je izgrađeno u Cazinu; kako će BiH ući u NATO i ko je za, ko protiv i zašto; kako riješiti pitanje demobilisanih boraca… Još jedan urnebesni izmišljeni intervju sa izmišljenim političarima, ali pravim pitanjima.