Ma šta je ovo

U okviru Programa osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), kojeg implementiraju CPCD i OM, snimljen je satirični serijal “Ma šta je ovo” u kom glumci na duhovit način prikazuju društveno-političku situaciju u Bosni i Hercegovini, ali i stanje u medijima u BiH. Cilj je skrenuti pažnju na aktivnosti u okviru IMEP projekta i web platforme IMEP.ba, te motivirati nove građane-novinare da pošalju svoje radove, ail i podići nivo medijske pismenosti uBiH.

MA ŠTA JE OVO: Majstorska posla (prva epizoda)

Čovjek Koji Ima Problem traži rješenje, a ono je kod Žene Koja Ima Rješenje, ali tek je mora naći! Za to vrijeme Žena vodi ozbiljne razgovore o biznisu, razlici između Sidneja i Njemačke…   U ovoj epizodi, između ostalog, saznajemo šta je stereotip, neprovjerena informacija, prikriveno oglašavanje i pseudonauka.

MA ŠTA JE OVO: Majstorska posla  (druga epizoda)

Čovjek Koji Ima Problem je došao do Žene Koja Ima Rješenje, ali mora sačekati da prođe pauza za ručak. Riječ po riječ – dotaknu se migranata, medija, budžeta… Teških tema oko kojih se baš i ne slažu! U ovoj epizodi, između ostalog, saznajemo šta je diskriminacija, huškanje i teorija zavjere.

MA ŠTA JE OVO: Majstorska posla (treća epizoda)

Čovjek Koji Ima Problem očekuje pomoć od Žene Koja Ima Rješenja i nazire se dogovor – uzela je ključ osamn’es’ku i… U ovoj epizodi,  između ostalog, spominjemo satiru, dezinformacije, klikbejt i spin.

MA ŠTA JE OVO: Put do šaltera (četvrta epizoda)

Čovjek Koji Ima Problem je u nevolji, pomoglo bi da dođe do Žene Koja Ima Rješenje, ali se stvari ne odvijaju onako kako bi on želio, problemi su brojni – od infrastrukture preko protoka vremena do gužve na šalteru.

MA ŠTA JE OVO: A na šalteru… Čudo!

Čovjek Koji Ima Problem je konačno došao do šaltera, ali pogrešnog! No Žene Koja Ima Rješenje je tu i ima rješenje i ne samo to! Bonus u ovoj epizodi – saznaćete koja je razlika između Tine Tarner i Šemse 😉