Šta je imep.ba

Discover what’s possible when a community creates together/Otkrijte šta je moguće kada zajednica stvara

Bring new ideas to life, anywhere/Dovedite nove ideje u život, bilo gdje

Mogućnosti za sve

U početku priče su se prenosile s generacije na generaciju. To je bila naša istorija i naš glas. S pojavom printane štampe, mediji su rođeni, a oni sa novcem, kontrolisali su priču. Ali s pojavom tehnologije narušava se sve, dok se mediji ne prilagode. S foto-aparatom slike su preuzele vodstvo i javnost je mogla zabilježiti istoriju. Danas imamo više medija i fotografija nego ikada prije. Ali, naš glas je još uvijek prigušen. Kako god, vi sada s telefonima posjedujete komad tehnologije koji mijenja igru. Mi opet imamo moć da ispričamo priču, njegovu priču, njenu priču, našu priču svijetu. Priča je još jednom ponovo naša. Vijesti više nikada neće biti iste.

“Program osnaživanja nezavisnih medija“ (IMEP) slijedeći pozitivne trendove kreirao je za vas web platformu i mobilnu aplikaciju imep.ba koja vam omogućava da koristeći je učestvujete u procesu kreiranja sopstvenih vijesti i informacija, slobodno izražavate i dijelite svoje vrijednosne sudove o različitim dešavanjima kojima svjedočite i na taj način aktivno doprinosite poticanju dijaloga, društvenog aktivizma i kritičkog razmišljanja vraćajući fokus na životne probleme kojima svjedočite. Imep.ba web platforma i mobilna aplikacija su prostor, glas i način svakoga od nas da progovori o onome o čemu do sada nije imao priliku ili mogućnost. Na web platformi i mobilnoj aplikacije imep.ba objavljujte vaše priče, fotografije ili videa koji će se na taj način učiniti dostupnima kao izvor informacija i ostalim medijima.

Mobilna aplikacija objavi.ba za iOs i android  je dostupna na GooglePlay-u i App Store-u i  besplatna.

Ja objavljujem, a ti?

Snimi. Fotografiši. Napiši. Objavi.

IMEP je USAID-ov program koji podržava nezavisnost medija i slobodu izražavanja u BiH  – jačanjem održivosti medija, podizanjem kvaliteta medijskog sadržaja, izgradnjom kompetencija novinara, pružanjem pravne podrške medijima i novinarima, kao i aktivnim uključivanjem građana i građanki u medijski prostor, uz snažnu promociju nezavisnih medijskih glasova u BiH.