Centar za promociju civilnog društva (CPCD) u saradnji sa Omladinskim resursnim centrom (ORC) Tuzla kroz tim CAT BiH (Citizens Against Terrorism) u okviru USAID-ovog Programa osnaživanja nezavinsnih medija (IMEP) uspješno je realizovao nagradni konkurs #Progvori namijenjen za sve građane i građanke Bosne i Hercegovine.

Stiglo nam je 35 sjajnih priča i želimo se zahvaliti svim učesnicima i učesnicama što su pustili svoj glas, progovorili o temama koje ih svakodnevno muče, a nemaju gdje, kako i kome javno reći.

Publika je imala priliku glasati u periodu od 2. do 10. februara i odlučila da su pobjedničke priče, odnosno priče koje osvajaju 3x po 200KM i koje su u navedenom vremenskom okviru imale najviše čitanja sljedeće:

1. Delila Osmančević za priču Samo još jednu progovori, koja je u trenutku zatvaranja glasova imala ukupno 1761 bod

2. Nihad Kadić za priču Šta nas očekuje u narednoj 2022. godini, koja je u trenutku zatvaranja glasova imala ukupno 1733 boda

3. Lemana Turčinović za priču “Progovori o vizi za budućnost, koja je u trenutku zatvaranja glasova imala ukupno 1633 boda

Odlukom stručnog žirija, prvo mjesto i nagradu u iznosu od 400KM osvojila je priča Nermine Latić Čehić, “Kad se u male glave nasele veliki strahovi”.

Hvala svim učesnicima i učesnicama na podijeljenim pričama i učešću u jačanju građanskog novinarstva!

Listu glasova publike možete pogledati OVDJE.

Listu glasova stručnog žirija možete pogledati OVDJE.

Važno je napomenuti da su na vrijeme spriječene potencijalne nepravilnosti i manipulacije glasovima od strane publike, te da niti jedan član stručnog žirija nije imao uvid u glasove drugog člana stručnog žirija, kako ne bi došlo do međusobnog uticaja na vlastitu odluku.

OSTAVITI ODGOVOR