Važna poruka!
Podignimo kolektivnu svijest naroda prije nego san postane java!
Nemojmo više biti gradski seljaci u čije ime odlučuju drugi!

Ne želim da ćutim

Ne želim da napuštam ovu zemlju, kada mi u njoj može biti dobro. Ne želim da nam sela budu pusta, jer nemaju struju, vodu ili asfalt. Ne želim da mi oduzimaju prirodna prava, na imovinu, život i slobodu. Ne želim da višečlane porodice nemaju šta da jedu, a da majci govore : “Šta si mislila kad si ih toliko rađala?” Ne želim da živim u državi gdje u školi nema grijanja. Ne želim da mi uspjeh bude ograničen, samo zato jer nemam “jaka leđa”. Ne želim da mi sutra sestra, učenik generacije, radi kao sobarica u Dubrovniku ili Njemačkoj. Ne želim da sutra završim državni fakultet, pa da nemam posla u struci. Ne želim da sutra plačem na mokrim podovima, dok drugi potcjenjuju sve moje godine obrazovanja. Ne želim da mi sutra načelnik u opštini kaže da nisam prioritet. Ne želim da sutra budem bez posla samo zato jer nisam u nečijoj stranci. Ne želim laž tamo gdje uvijek treba da odjekuje istina. Ne želim da mi sutra dijete bude žrtva nasilja, a da ga pritom pravda ne može sustići. Ne želim beton, tamo gdje može biti trava. Ne želim da gradom udišem trule mirise, želim da miriše na cvijeće. Ne želim da narodu otimaju hljeb iz usta.
Ne želim da mi majka brine kako će svakoj od nas tri platiti zubara, a da sebe uvijek stavlja na posljednje mjesto, jer trenutno nema novca za sve. Ne želim da više budemo gradski seljaci koji se ne bore za ono što im pripada. Želim da se probudimo. Da se borimo. Da tražimo svoja prava. Da ne ćutimo. Da ponosno vodimo ono najsvetije – otadžbinu.
Ne želim više da mi drugi zaklapaju usta, da ne smijem javno progovoriti o onom što mi se ne dopada. Ne želim više da drugi odlučuju umjesto mene. Ne želim više da trpim nepravdu, jer svugdje treba da vlada pravda. Ne želim više da ćutim zato što ne govorim ono što neki žele da čuju. Ne želim više jer imam svoja prava koja neko drugi hoće da mi bahato oduzima. Ne želim više da ćutim. Jer nije svakom čovjeku ista istina. Ono u šta čovjek bira vjerovati, e to je, njemu istina.

20220201_233942.jpg

 

OSTAVITI ODGOVOR