Anisa Šerak (New Voices)

Gosti KZ podcasta su Brano Jakubović i Vedran Mujagić iz benda Dubioza Kolektiv.

S Branom i Vedranom pričali smo o tome kako su podnijeli vrijeme pandemije koje su morali provesti u karantinu u svojim kućama, kako je nastao ultrapopularni Quarantine show, gdje su pronašli novog člana benda robota Robby Megabyte i kako je izgledala avantura njegovog osposobljavanja sa ekipom sa sarajevskog ETF-a, gdje će i na kojem koncertu sljedeće sedmice započeti svoju dugo odgađanu turneju za album koji su izdali prošle godine i imaju li tremu od nove sezone koncerata nakon jednoipogodišnje pauze.

Podcast Anise Šerak i Digitalnog doma kulture iz Sarajeva bavi se promocijom nauke i naučnih saznanja i širenjem kolektivnog znanja. Razgovaramo o vrlo ozbiljnim temama na drugačiji, razumljiviji način: o fizičkom i mentalnom zdravlju, psihologiji, nauci, obrazovanju, modernoj umjetnosti, kulturi, književnosti, sportu… U našim epizodama možete čuti neobične priče o običnim ljudima. Tu smo da zajedno razvijamo kritičko mišljenje, širimo kolektivno znanje, pričamo o pismenosti i nepismenosti, o kulturi i nekulturi, o nauci i pseudonauci, o umjetnosti i o esencijalnoj važnosti nauke i kritičkog razmišljanja za fizičku i mentalnu dobrobit pojedinaca i pojedinki, zajednica i cijelog društva.

Ako ste otvorenog uma, spremni na prikupljanje novih saznanja, želite čuti drugo i drugačije mišljenje, onda ste na pravom mjestu da zajedno sa nama pomognete da širimo kolektivno znanje kako bi informirali i inspirirali nove generacije. Anisa Šerak je magistra farmacije i MBA Cotrugli Business School sa 15-togodišnjim iskustvom u internacionalnoj farmacetskoj industrijii i još dužim novinarskim iskustvom voditeljice na radiju i TV, te BH magazinima Dani i Gracija.

OSTAVITI ODGOVOR