Anisa Šerak (New Voices)

Gošća je Kristina Ljevak, dugogodišnja novinarka u segmentu kulture i umjetnosti. Kristina je završila studij komparativne književnosti i Vosiku školu novinarstva Media Plan.

Dugi niz godina je aktivistica u promociji zaštite ljudskih i ženskih prava, te prava LGBTQ zajednice i uspješna blogerica na svom blogu Sitan vez. Bila je urednica u Baybooku i glasnogovornica Internacionalnog festivala književnosti Bookstan. Također je aktivirana na promociji nezavisne kulture i umjetnosti u Udruženju Zvono.

Pričamo o eroziji kvalitete novinarstva u BiH, esencijalnoj medijskoj pismenosti i nepismenosti, nužnosti promocije novih medijskih formata kao što je podcast, medijskoj harangi koju je preživjela prije 2 godine nakon imenovanja na mjesto vd direktorice TV Sarajevo, dugogodišnjem angažmanu na promociji i zaštiti prava LGBTQ zajednice, o značaju medijskih istupa i odjeku kampanje “Nisam tražila” u regionu i BiH.

Podcast Anise Šerak i Digitalnog doma kulture iz Sarajeva bavi se promocijom nauke i naučnih saznanja i širenjem kolektivnog znanja. Razgovaramo o vrlo ozbiljnim temama na drugačiji, razumljiviji način: o fizičkom i mentalnom zdravlju, psihologiji, nauci, obrazovanju, modernoj umjetnosti, kulturi, književnosti, sportu… U našim epizodama možete čuti neobične priče o običnim ljudima. Tu smo da zajedno razvijamo kritičko mišljenje, širimo kolektivno znanje, pričamo o pismenosti i nepismenosti, o kulturi i nekulturi, o nauci i pseudonauci, o umjetnosti i o esencijalnoj važnosti nauke i kritičkog razmišljanja za fizičku i mentalnu dobrobit pojedinaca i pojedinki, zajednica i cijelog društva.

Ako ste otvorenog uma, spremni na prikupljanje novih saznanja, želite čuti drugo i drugačije mišljenje, onda ste na pravom mjestu da zajedno sa nama pomognete da širimo kolektivno znanje kako bi informirali i inspirirali nove generacije. Anisa Šerak je magistra farmacije i MBA Cotrugli Business School sa 15-togodišnjim iskustvom u internacionalnoj farmacetskoj industrijii i još dužim novinarskim iskustvom voditeljice na radiju i TV, te BH magazinima Dani i Gracija.

OSTAVITI ODGOVOR