Objavljeno na: youtube.com

Centri civilnih inicijativa su predstavili dio rezultata desetomjesečnog istraživanja koje je nastalo u sklopu projekta „Fer zapošljavanje za odgovornost (FER)“. U BiH postoji 550 javnih poduzeća koja imaju najmanje 67 000 zaposlenih i preko 9,3 milijardi KM duga. Većina njih posluje netransparentno, bez adekvatne kontrole i pod direktnim su utjecajem političkih stranaka.

Emina Ćatić, projekt koordinatorica Centri civilnih inicijativa otkrila nam je u našoj zemlji nitko ne snosi odgovornost za neregularnosti koje se dešavaju u javnim poduzećima, što se tiče financijskog poslovanja javnih poduzeća i također što se tiče zapošljavanja u javnim poduzećima.

„Korupcija pri zapošljavanju kako pri drugim sektorima tako i u sektoru javnih poduzeća dovodi do toga da mladi obrazovani ljudi odlaze iz zemlje jer ovdje ne vide perspektivu. Svakoga dana svjedočimo da sve više mladih napušta zemlju u nadi da će negdje drugo njihove kompetencije, obrazovanje i kvaliteta rada biti priznati“, istaknula je Emina.

Poslušajte cijelu emisiju!!

NAPOMENA:

Objavljeni sadržaj i komentari na internet  portalu IMEP.ba su odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuju ciljeve ili stavove Programa osnaživanja nezavisnih medija (IMEP) ili CPCD-a.

Sve komentare i sadržaje, prije nego budu vidljivi na portalu, mora odobriti administrator.

Svi sadržaji, kao i stavovi i mišljenja komentatora, odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija portala IMEP.ba je dužna da u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju te potiču na nasilje, ukloni neprimjereni sadržaj i nadležne organe obavijesti o pristiglom komentaru.

OSTAVITI ODGOVOR