Nakon prvobitnog otkazivanja događaja zbog pogoršane epidemiološke situacije u martu ove godine, USAID-ov Program osnaživanja nezavisnih medija (IMEP) je organizovao dvodnevnu radionicu 11. i 12. juna u Sarajevu za novinare i novinarke na kojoj su dobili praktične instrukcije iz video montaže u programu Adobe Premiere Pro.

Koji su osnovni principi kadriranja za snimanje TV priloga?
Kako snimiti mobilnim telefonom izjave i kadrove za TV prilog?
Kako se manipuliše audio i video materijalima?

O ovome i još o mnogo čemu su naši/e učesnici/ice saznali/e na održanom treningu uz direktne konsultacije sa trenerom Dževadom Skenderovićem!

NAPOMENA:

Objavljeni sadržaj i komentari na internet  portalu IMEP.ba su odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuju ciljeve ili stavove Programa osnaživanja nezavisnih medija (IMEP) ili CPCD-a.
Sve komentare i sadržaje, prije nego budu vidljivi na portalu, mora odobriti administrator.
Svi sadržaji, kao i stavovi i mišljenja komentatora, odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija portala IMEP.ba je dužna da u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju te potiču na nasilje, ukloni neprimjereni sadržaj i nadležne organe obavijesti o pristiglom komentaru

OSTAVITI ODGOVOR