U sklopu mjeseca slobode medija povodom Svjetskog dana slobode medija – 3. maja, USAID-ov Program osnaživanja nezavisnih medija (IMEP) organizuje: Prvu online IMEPričaonicu 31. maja 2021. godine u periodu od 19:00 do 20:30h, putem Zoom platforme.

Učesnici/ice IMEPričaonice su:

?????? ????̌??́, građanka novinarka, aktivistica iz Tuzle, koja na svome Facebook profilu svakodnevno objavljuje svoja zapažanja, primarno o političkom ambijentu u Bosni i Hercegovini. Kemija se bori s različitim botovima: botovima iz online sfere koji kontinuirano ostavljaju komentare zasnovane na govoru mržnje na njenim objavama, ali i onim botovima koje ona svakodnevno sreće u svojim svakodnevnim aktivnostima.

 Sarkazam, satira, humor i rima su sredstva borbe ?????? ??????? protiv različitih anomalija u našem društvu. Njegove video klipove pogledaju stotine hiljada ljudi, što nam sugeriše o kakvoj se kvaliteti radi. Međutim, postavlja se pitanje: Kome smeta #ArminBungurShow?

„Kritika i karikatura“ je projekat koji kroz IMEP-ov New Voices grant implementira ??????? ???̌??. Njegov rapidograf je snažan kao i pero nekadašnjih književnika koji su utjecali na oblikovanje historije. Došlo nije dobrodošao u javni diskurs Grada Goražda, ali njegova hrabrost je nevjerovatna. On nikada ne odustaje!


Ovaj događaj je koncipiran da razvije novu vrstu diskusije, gdje će građani/ke novinari/ke moći ispričati svoju pozadinsku priču koja nije vidljiva gledajući samo njihove fantastične medijske sadržaje

LINK ZA REGISTRACIJU UČESNIKA: http://bit.ly/IMEPricaonica

Pridružite nam se putem ovog linka da se #ispričamo i razmijenimo iskustva!

OSTAVITI ODGOVOR