Zbirka video priča ” INKLUZIJA I ART U KOFER ŽIVOTA MORAJU STAT’ ” autorice Vernese Manov, koncipirana je tako da se kroz sadržaje različitih video priča progovori i motivira na razmišljanje o mnogobrojnim temama važnim za svakodnevni život, a vezanim za inkluziju, invaliditet ranjivijih kategorija, žena i djece/, razvoj kreativnosti i kritičkog mišljenja kod djece, mladih i odraslih, prevazilaženje poteškoća u doba pandemije i drugih težih životnih okolnosti, razvijanje pozitivnih osobina i stavova, te osnaživanje ličnosti, emotivnih i duhovnih stanja osoba.

Ispričati priču kroz ove multimedijalne sadržaje znači motivirati i druge da pozitivnim tendencijama i promišljanjima o važnim temama ( koje su često tabu ) jer je o njima malo razgovara, osnaživati čovječanstvo da se, uvijek, bez obzira na sve što nam život donese u svojim koferima, izborimo sa pravim i humanijim vrijednostima za život.

STVARALAŠTVO JE „ALIENSKI“ DRUGAČIJE OD STVARNOSTI PRETRPANE POVRŠNOSTIMA NEPRODUHOVLJENIH, KOJI UKOLIKO SE NE OKRENU ISTINSKOM, DUHOVNOM I JEDINSTVENOM, NEĆE POMOĆI KORACIMA NAPRETKA U POIMANJU SVIJETA BUDUĆIH GENERACIJA. Silom prilika ili neprilika globalne pandemije Koronavirusa, Điđa iz Džordžije se zadržala duže nego što je planirala u svojoj Bosni i Hercegovini. U trenucima kućne izolacije i samoodgovornosti pridržavanja svih epidemioloških mjera Điđa vrijeme provodi baveći se pisanjem i razmišljanjem o mnogim temama. U ovoj video priči našla je shodno da i Vama, a i sebi razgali dušu lijepim riječima. Čak se i u sevdahu opustila, nadajući se da će i Vaše duše razgaliti lijepim notama i mislima kako biste bar na trenutak zaboravili sav ovaj kuršlus življenja i strahovanja od virusa. Điđa, kao i sve umjetničke duše smatra da i bez obzira što su ljudi udaljeni ili ne provode više zajedno mnogo vremena u umjetničkim programima i nastupima, da kreativnost ispoljavana i na ovaj način dopire do mnogih srca koje žude za stvaralaštvom, bez obzira radilo se o pisanju, pjevanju, slikanju ili nekoj drugoj vrsti izražavanja kreativnih ideja. Dobru životnu energiju, i u doba pandemije koja hara, Điđa prenosi u ovoj video priči nastojeći da unese svjetlost i kroz živote drugih osoba.

Uživajte u sevdahu Điđine duše i znajte: KREATIVNOST POMAŽE LJUDSKOJ DUŠI DA PREBRODI TEŠKOĆE!

NAPOMENA:

Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba su odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Programa osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE.
Sve komentare i sadržaje, prije nego budu vidljivi na portalu, mora odobriti administrator.
Svi sadržaji, kao i stavovi i mišljenja komentatora, odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je dužna da u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje, ukloni neprimjereni sadržaj i nadležne organe obavijesti o pristiglom komentaru.

OSTAVITI ODGOVOR