U skladu s mjerama predostrožnosti u Centru za promociju civilnog društva (CPCD)  je u petak, 26. februara 2021. godine,  održana MediaLab radionica na temu „Osnove Canve“.

Nakon upoznavanja s ovom besplatnom platformom za grafički dizajn učesnici i učesnice radionice su imali zadatak da sami dizajniraju različite vrste materijala koristeći profesionalno dizajnirane predloške.

Bavim se izradom nakita, uramljenih postera, čokoladica sa natpisom po želji. Odlučila sam se na ovu radionicu kako bi sebi uštedila novac i vrijeme, s obzirom da profesionalne dizajnere dugo čekam a i koštaju,  podijelila je motiv pohađanja radionice jedna od učesnica.

Uz priliku da uče, uz pomoć predavačica Adne Čelik i Emine Čohodarević, su pokazali i da su veoma kreativni, pa je na kraju radionice iz MediaLaba izašlo i nekoliko veoma interesantnih uradaka.

MediaLab radionica je sjajn način da upoznamo alate koji nam trebaju u svakodnevnoj primjeni.  Na ovaj način možemo uštedjeti na vremenu,  utisci su još jednog polaznika radionice.

MediaLab je  multimedijalni prostor koji služi kao mjesto za učenje, informisanje i okupljanje mladih kreativaca. Radionice su interaktivne te su odlična prilika da usavršite vaše znanje i dobijete odgovore na pitanja koja vas zanimaju. Osim što pruža tehničku podršku svim dobitnicima IMEP New Voices grantova, MediaLab mogu koristiti i  svi koji žele da se aktiviraju kao građani novinari a nemaju adekvatnu podršku za realizaciju svojih ideja.

Canva je besplatna platforma za grafički dizajn koja omogućuje jednostavno stvaranje pozivnica, posjetnica, letaka i još mnogo toga koristeći profesionalno dizajnirane predloške. Platforma je besplatna za upotrebu i nudi pretplate uz plaćanje poput Canva Pro i Canva for Enterprise za dodatne funkcije

IMEP tim nastavlja s interesantnim edukacijama. Pratite naše profile profile na Facebooku i Instagramu, pišite nam na medialab@imep.ba, rezervišite svoj termin i pridružite nam se na sljedećoj besplatnoj radonici. Čekamo vas!

OSTAVITI ODGOVOR