Objavljeno na youtube.com (25.11.2020.)

Autor: Safet Mušić

U okviru projekta „Objektivno medijsko izvještavanje o migrantskoj situaciji u Bosni i Hercegovini“ autor kreira članke na teme migrantska situacija na prostoru BiH, kriminalizacija migracija, korupcija povezana sa utroškom sredstava za pomoć migrantima, priče migranata i stručnjaka koji rade sa njima. Ideja ovog projekta je obezbjediti vjerodostojno i profesionalno izvještavanje o migracijama u Bosni i Hercegovini.

Osim objavljivanja članaka planirana je i izrada i objava 4 video top priče na navedene teme. Posljednja u nizu ovih top priča jeste “Ne odustajem od sna za boljim životom”, lična ispovijest migranta iz Alžira sa kojim smo razgovarali o njegovom putovanju, smještaju u kampovima, uslovima u kojima živi i boravi u Bosni i Hercegovini, organiziranom kriminalu među migrantima i načinima zarade.

NAPOMENA:

Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba je odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Pograma osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE.
Svi komentari i sadržaji se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.
Svi sadržaji kao i stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru, te isti ukloniti čim bude uočen ili prijavljen.

OSTAVITI ODGOVOR