Objavljeno na Facebook – Danas nam je četrdeset i kusur (23.09.2020.)

Autor: Edin Šatara

Nekada je bilo ovako. U dvadesetim…Imaš li kakvu curu, ozbiljnu? Kroz par mjeseci, baš ste fin par, kao da ste se svijećom tražili. Onda, dokad se vas dvoje mislite vodati, radite oboje, šta čekate? Pa, stvarno ne razumijemo dokad mislite čekati, imate li išta u tim glavama? Da bi na kraju bilo, a govorili smo ti da si je trebao zaprositi, otezao si, nešto čekao…ili ipak, ma nije ni bila za tebe, nikako ti nije bila za žene, niti za majku tvoje djece…I tako. Roditelji, prijatelji, tetke, komšije i svi ostali, uvijek su suflirali, uvijek nabacivali neku curu, namještali. I tako…Ja sam bježao, vazda sam bježao od tih spletki, koliko god sam to mogao.

U ovim četrdesetim, još je gore. Bude ona najčešća, pa ne misliš valjda sam stariti, daj nađi sebi neku finu da s njom kafu jutrom piješ, da te pazi, da nisi sam bolan. Ili, šta ti to znači da ćeš radije sam nego s nekim koga ne voliš? Kakve su to utopije, kakve su to besmislice? Evo, ima jedna fina. Neudata. Ili razvedena. Ili tek izašla iz duge veze. Ili…I tako…Bježim i danas, bježim od tih urota, koliko god mogu.

Ok. Provodadžisanje postoji otkako je i ljudi. I plemenita je ideja spojiti, sastaviti dvoje, spojiti dvije duše. No, nekako…nekako je ljepša varijanta upoznati nekog uz kafu, za šankom…ili u parku…ili na planini…ili bilo gdje…Nekako jeste ljepša ta varijanta. Bila ili ne bila utopija i besmislica. Pa onda nek’ bude, pa gdje se nađoste, kako se zaljubiste, gdje, zašto, kada…I tako. Tako nešto razmišljam. Hja…

NAPOMENA:

Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba je odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Pograma osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE.

Svi komentari i sadržaji se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.

Svi sadržaji kao i stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru, te isti ukloniti čim bude uočen ili prijavljen.

 

OSTAVITI ODGOVOR