Objavljeno na www.salter.ba (8.11.2020.)
Autor: salter.ba

Portal Alter Šalter je u sklopu projekta “1984-2020 – Tramvaj kojeg nije bilo”, građanima Hrasnice poklonio tramvaj. Projekat je vrijedan 5 miliona maraka i finansiran je od strane Njemačke ambasade. U narednim danima, trebao bi se potpisati još jedan ugovor vrijedan 40 miliona, izmedju portala Alternativni Šalter i UNDP-a, kako bi se od Ilidže do Hrasnice nacrtale i šine.

Za manje upućene, priča o tramvaju do Hrasnice, stara je koliko i sama Hrasnica. Najstariji žitelji Hrasnice govore da su oni ovu priču slušali još dok su bili mali. Vjerovatno će se ova priča i dalje prenositi sa koljena na koljeno, jer valja nam čuvati tradiciju.


Tramvaj 27, koji je dobila Hrasnica, opremljen je najnovijom tehnologijom i sigurno će biti prava atrakcija u ovom malom mjestu. Iz opštine su poručili kako su zadovoljni tramvajem te da će penzionerima podijeliti besplatne godišnje karte.

Tekst je satiričnog karaktera.

NAPOMENA:

Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba su odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Programa osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE.
Sve komentare i sadržaje, prije nego budu vidljivi na portalu, mora odobriti administrator.
Svi sadržaji, kao i stavovi i mišljenja komentatora, odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je dužna da u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje, ukloni neprimjereni sadržaj i nadležne organe obavijesti o pristiglom komentaru.

 

OSTAVITI ODGOVOR