Objavljeno na youtube.com (03.11.2020.)

Druga panel diskusija “DJECA U SVIJETU ODRASLIH” održana je u Brčkom.

Kroz projekat “Djeca u svijetu odraslih” aktuelizira se primjena međunarodno priznatih standarada dječijih prava unaprijeđenih kroz podizanje standarda medijskog izvještavanja o problemima djece. Svijest javnosti o tematici dječijih prava je na niskoj razini, tako da će se informisati javnost o različitim segmentima društva koje implikativno djeluju na oblast dječijih prava, te će samim time društvo imati direktne koristi u kontekstu promjene zakonskih regulativa i medijskih izvještavanja o ovoj temi.


NAPOMENA:

Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba je odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Pograma osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE.
Svi komentari i sadržaji se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.
Svi sadržaji kao i stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru, te isti ukloniti čim bude uočen ili prijavljen.

OSTAVITI ODGOVOR