CAPITAL: Spisak firmi koje su dobile pomoć za vrijeme korone

  0
  39

  Objavljeno na capital.ba (02.10.2020.)

  Piše: D.T.

  BANJALUKA – Poreska uprava Republike Srpske objavila je na svom sajtu imena svih privrednika i preduzeća koji su dobila pomoć za vrijeme pandemije virusa korona, kada je većini njih odlukama Vlade RS rad bio ograničen ili potpuno onemogućen.

  Podaci su otkriveni nakon što je portal CAPITAL nedavno objavio da je Vlada Republike Srpske podijelila milione maraka pomoći, a da javnost nije upoznata kome je i u kojoj mjeri ta pomoć podijeljena.

  Na ovaj način vlast u Srpskoj se pridružila Federaciji BiH i Brčko distriktu koji još odranije sve podatke vezano za pomoć i subvencije, javno objavljuju i svaki dan ažuriraju.

  Pored spiskova za svaki mjesec sa imenima preduzeća i odobrenim iznosima, na sajtu Poreske uprave sada se mogu pronaći sve uredbe, obavještenja, mjere ali i pitanja i odgovori vezani za sve nejasnoće u vezi pomoći.

  Na stranici https://poreskaupravars.org/korona/ se nalaze i obrasci i upustva za popunjavanje prijava. Za one koji se slabije snalaze, na raspolaganju je video upustvo gdje službenik Poreske uprave korak po korak pojašnjava kako se popunjavaju obrasci.

  Iz spiskova se vidi da je u martu za 11.389 firmi odobreno 12,3 miliona maraka pomoći, dok je u aprilu pomoć dobilo 11.251 privrednika u iznosu od nepunih 31 milion maraka.

  U maju se na spisku za pomoć našlo nešto preko 18.000 pravnih lica kojima je isplaćeno 6,7 miliona KM.

  Među onima koji su stajali u redu za pomoć je bio i restoran „Agape“ u vlasništvu Gorice i Ivane Dodik, snahe i ćerke Milorada Dodika. Za 40 radnika im je dodijeljeno preko 50.000 KM. Pomognut je i košarkaški klub „Igokea“u iznosu od oko 18.000 maraka.

  IZVORhttps://www.capital.ba/spisak-firmi-koja-su-dobila-pomoc-za-vrijeme-korone/

  NAPOMENA:
  Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba su odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Programa osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE.

  Sve komentare i sadržaje, prije nego budu vidljivi na portalu, mora odobriti administrator. Svi sadržaji, kao i stavovi i mišljenja komentatora, odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je dužna da u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje, ukloni neprimjereni sadržaj i nadležne organe obavijesti o pristiglom komentaru.

  OSTAVITI ODGOVOR