Piše: IMEP tim

USAID-ov program osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), dodijelio je u četvrtak 28.09.2020. godine bespovratna novčana sredstva za osam građana novinara u ukupnom iznosu od 21.167,00 USD. Potpisivanje ugovora upriličeno je u putem online platforme “Zoom”, a ugovore su potpisali: Ivan Ramadan, Maja Memić, Rešad Sultanović, Nikola Vuksanović, Aida Ibričević, Samra Šakanović-Prgić, Ajdin Kamber i Imrana Kapetanović.

Informacije o projektima koje će realizovati dobitnici New Voices grantova, te medijski sadržaji koje će tokom ovih projekata pripremiti, biti će objavljeni na stranici www.imep.ba

Program osnaživanja nezavisnih medija je program Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) putem kojeg će se do 2021. godine medijima i novinarima u BiH dodijeliti ukupno tri miliona dolara za proizvodnju nezavisnog medijskog sadržaja, kao i za razvoj kritičkog mišljenja.

IMEP dodatno omogućava i besplatnu pravnu zaštitu novinarima i medijskim organizacijama koje su izložene klevetama, nasilničkom ponašanju ili uznemiravanju. Sve informacije o ovom projektu se nalaze na stranici www.imep.ba

Ovaj petogodišnji USAID-ov projekat implementira Centar za promociju civilnog društva, u partnerstvu sa Otvorenom mrežom.

 

OSTAVITI ODGOVOR