Piše: Ana Link

Već dugo razmišljam da pustim glas, možda i predugo, ali ne mogu. Odnosno – nisam mogla. Sad sam odlučila da postavim pitanje, ali opet anonimno? Zašto?

Valjda sam previše pristojna ili strašljiva, ne znam ni ja. Jednostavno ne želim da se svađam niti da izgubim prijatelje. Znate ja stvarno cijenim, poštujem, volim ljude koje izaberem da budu u mom životu, ali ne razumijem zašto oni ne poštuju zemlju koja ih hrani, komšiju koji je tu za njega, prijatelja koji je tu blizu, a ne u drugoj državi.

Eh sad – šta mi nije jasno.
Nije mi jasno kako to da je moj otac Bosanac, moj djed Bosanac, moj pradjed Bosanac i tako u nedogled, a da sam ja Turčin. Nije mi jasno ni zašto se za mene kao predstavnika turskog ili arapskog naroda ne bori tamo neki turski ili arapski predsjednik. Nije mi jasno ni kako to da se, s obzirom da su hiljade Bosanaca već u Njemačkoj, za njihova prava ne bore naši predsjednici. Nije mi jasno ni za koga se bore moje komšijske države kada su i tamo   već skoro svi odselili u Njemačku, Austriju, Irsku…

Ej moj komšija, kolega, sine, građanine, rode i izrode! Zar da dopustimo da nas prave glupim gluplji od nas? Razumni narode majke ljudskog roda iskoristite mozak da imate svoje mišljenje. Isključivo svoje!

NAPOMENA:

Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba je odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Programa osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE.
Svi komentari i sadržaji se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.
Svi sadržaji kao i stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru, te isti ukloniti čim bude uočen ili prijavljen.

upitnik-mreza-mira

 

OSTAVITI ODGOVOR