Piše: IMEP tim

Pozivamo vas na online radionicu za građane novinare na kojoj možete saznati sve što vas zanima o građanskom novinarstvu i mogućnosti za finansiranje vaših ideja za kreiranje medijskih sadržaja – 30.9.2020. godine u 17 sati/časova putem ZOOM aplikacije.

U eri lažnih vijesti, govora mržnje, neodgovornih komentara na društvenim mrežama i nejasnih vlasničkih odnosa u medijima, građansko novinarstvo je izuzetno potreban oblik aktivizma.

Građansko novinarstvo je u svijetu, s razvojem društvenih mreža, postalo vrlo popularan oblik aktivizma koji pomaže da se zaštiti istina i da ona dođe do što većeg broja ljudi. Objavljivanjem na društvenim mrežama i drugim web platformama, svi postajemo medij jer distribuiramo informacije. Građani novinari ponekad profesionalnim novinarima daju informacije do kojih oni ne uspijevaju doći i koje mogu dalje istraživati. USAID-ov Program podrške nezavisnim medijima (IMEP), osim što promoviše ideju o građanima novinarima, dodjeljuje i grantove kako bi ojačao ovaj oblik aktivizma.

Do sada se više stotina ljudi iz cijele BiH registrovalo na www.imep.ba kao građani novinari, a više od 70 je dobilo i grantove. Sada je pravi trenutak da se i vi aktivirate (ako već niste).

Projekat, građansko novinarstvo i grantove za građane novinare će predstaviti šef promotivne kampanje Almir Čehajić Batko, novinarka Rubina Čengić i  menadžerica IMEP-ovih grantova Lejla Mijović.

Predviđeno trajanje radionice je sat vremena.

Join Zoom Meeting:  https://zoom.us/j/5118847055

Meeting ID: 511 884 7055

Hvala što ćete biti s nama!

OSTAVITI ODGOVOR