GRAĐANIN NOVINAR: U Tuzli obilježen “Dan italijanske kuhinje”

0
102

Piše: Građanin novinar

Udruženje građana italijanskog porijekla “Rino Zandonai” Tuzla imali su priliku družiti sa građanima Tuzle i svojim članovima, te obilježiti već po jedanaesti put “Dan italijanske kuhinje u Tuzli”.

Članovi i članice kod kuće su spremali tradicionalna italijanska jela i poslastice koje su na tuzlanskom korzu ponudili građanima Tuzle koji su posjetili ovu manifestaciju i prolaznike koji su se tu zadesili. Mnogi građani su kušali i pojeli ponuđena jela i razne vrste kolača, kafu, sokove domaće proizvodnje i po koju čašicu vina. Tokom druženja degustirana su sva gastronomska jela sa ovog obilježavanja.

Iako vladaju restriktivne okolnosti, nadležne institucije su dozvolile ovu manifestaciju uz pridržavanje i poštivanje propisanih mjera Kriznog štaba TK-a, uz preporuku da i građani koji posjete ovu manifestaciju isto čine.

NAPOMENA:
Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba je odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Pograma osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE. Svi komentari i sadržaji se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.

Svi sadržaji kao i stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru, te isti ukloniti čim bude uočen ili prijavljen.

 

OSTAVITI ODGOVOR