GRAĐANIN NOVINAR: Iz fotelje

0
45

Piše: Neanina04

Mnogo se mi kofrčimo za narod koji decenijama žmiri. Pa i da smo gluhi – već bi reagovali.

Društvene mreže koristimo za sopstvene frustracije. Bacaju nam prašinu u oči kad se pojavi neka afera preko koje pređemo kao da smo svi kolektivno doživjeli amneziju. Tek negdje usput čuješ da je “izjeo vuk magarca”, opet.

Pitam se hoću li u ovom životu doživjeti da se u našoj državi vlast, pa i narod nešto ispravno uradi!?

Mnogo smo glasni preko tastature, a noge kao da su olovne – mrsko na proteste, mrsko na izbore, mrsko progledati…

Ne mogu više da budem pasivni posmatrač, želim da vrisnem i izbacim ovu tamu što me njom kazniše. Moj glas ili moj krik želim da čujete…

Porast broja oboljelih od depresije ili anksioznosti i porast broja samoubistava su neminovna, ali mi ćemo o CORONI jer je aktuelna?! E ja ne želim više prašinu u očima!

Naći ću zaštitu od prašine i pričati ono što vidim! Iako ne gledamo svi na isti način i istim očima, u jedno sam sigurna: isto želimo i vi i ja, bez obzira na vaše ime, boju kože, seksualnu orijentaciju! Daaa, SVI ŽELIMO BOLJE SUTRA I SLOBODU GOVORA koja je normalna u demokratskim državama. A da li smo mi u toj kategoriji? Moj odgovor bi bio NE!!!

Želiš li promijeniti nešto? BORI SEEE!

NAPOMENA:

Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba je odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Pograma osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE.
Svi komentari i sadržaji se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.
Svi sadržaji kao i stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru, te isti ukloniti čim bude uočen ili prijavljen.

 

 

OSTAVITI ODGOVOR