IMEP dodijelio bespovratna novčana sredstva za 15 medijskih projekata

0
448

Piše: IMEP-tim

USAID-ov Program osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), dodijelio je danas bespovratna novčana sredstva za 15 medijska projekta, u ukupnom iznosu od 589.692,07 američkih dolara (1.008.373,43 KM).

Trenutna situacija s pandemijom nije omogućila da se ceremonija dodjela grantova održi u prostorijama Centra za promociju civilnog društva, kako je to bilo prethodnih godina, već se koristila online platforma „Zoom“.

Media Production grantove su u ovom krugu dobili: NTV Arena, Običan radio, Dnevni list, te portali ONAuBiH, BIRN, capital.ba, globalanalitika.com, nomad.ba i gerila.info.

U okviru Media Mixer grantova, šest partnerskih projekata je također dobilo podršku, a to su: Media centar i Trend radio Velika Kladuša; Novi radio Bihać i Asocijacija elektronskih medija u BiH; Vijeće za štampu u BiH i Dnevne nezavisne novine, Tačno.net i Forum Civilna Mirovna Služba; Sumero i portal source.ba; Vermot i marketing studio „Under Control“.

Ovo je ujedno i posljednji krug dodjele Media Production i Media Mixera u okviru IMEP-a, petogodišnjeg USAID-ovog programa.

OSTAVITI ODGOVOR