GRAĐANIN NOVINAR: Nakon kritika u Tuzli puštena voda na Gradskoj česmi i počelo uređenje parka kod BKC-a

0
68

Piše: Izudin

Nakon brojnih kritika građana, u Tuzli je počelo uređenje zapuštenog parka kod BKC-a i puštena je voda na Gradskoj česmi!

U ponedjeljak (06. jula, 2020.) je postignut sporazum Ministarstva saobraćaja i turizma u Vladi kanotna Tuzla i Grada Tuzla i na zadovoljstvo građana počelo je uređenje ovog parka. U ovom parku nalazi se i veliki spomenik “Husinski rudar” koji je jako zapušten, pa se Tuzlaci nadaju da će i on uskoro zablistati. Također je, na  veliko zadovoljstvo Tuzlaka,  puštena i pitka voda na Gradskoj česmi.

Velike zasluge za ove promjene pripadaju građaninu koji je na Facebook stranici ”Valter tuzlanski” pokrenuo ova, a i mnoga druga pitanja te otvorio debatu o sličnim problemima u gradu. Građani novinari i građanske inicijative imaju moć i ne treba ih podcjenjivati.

NAPOMENA:
Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba je odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Pograma osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE. Svi komentari i sadržaji se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.
Svi sadržaji kao i stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru, te isti ukloniti čim bude uočen ili prijavljen.

 

OSTAVITI ODGOVOR