GRAĐANIN NOVINAR: Tuzlanska Gradska česma bez vode usred turističke sezone

0
43

Piše: Izudin

Kao i svake godine, tako i ove, usred turističke sezone na Gradskoj česmi u Tuzli se ne može napiti, niti rashladiti hladnom vodom iz njenih šest slavina. Građani prozivaju direktora Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” da se u Gradsku česmu pusti voda, a on kaže: “Nije moja nadležnost, nego gradske komunalne službe do kojih ne dopiru apeli da se odvrnu ‘ventili’ da bi potekla voda”.

Prošlih godina su i građani bili nemarni i često su uništavali jeftine slavine, ali i to je popravljeno – postavljene su nove, opet jeftine, slavine, ali voda nikako da procuri.

Sada poznata Gradska česma služi samo za fotografisanje, selfi-slike za postavljanje na Instagram i Fecebook i onima koji traže milostinju od prolaznika. Kada će voda poteči iz ovih slavina – to još nitko ne zna. Možda kada se neko od prozvanih smiluje i odvrne ventile da procuri voda iz nadaleko poznate tuzlanske česme.

NAPOMENA:
Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba je odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Pograma osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE. Svi komentari i sadržaji se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.
Svi sadržaji kao i stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru, te isti ukloniti čim bude uočen ili prijavljen.

 

 

OSTAVITI ODGOVOR