GRAĐANIN NOVINAR: Jedan od najljepših parkova u Tuzli o kome nitko ne vodi brigu

0
1

Piše: Izudin

U gradu Tuzla ima jedan veliki zeleni park koji nema imena, ali kad se kaže “park kod BKC-a” svi građani Tuzle znaju koji je to park. U Tom bezimenom parku stoji ogroman, već decenijama najpoznatiji, tuzlanski spomenik Husinski rudar.

Kod nas inače ima malo logike, pa i za taj park, prema dokumentaciji i izjavama dužnosnika, ne znamo čiji je.


Prije dva dana upitah gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića, jer grad inaće vodi brigu o tuzlanskim parkovima sem ovog “bezimenog parka”, zašto je park kod BKC-a zapušten i oronuo, a on jednostavno odgovori da “nije u nadležnosti grada”.

Poznato je da je Bosanski kulturni centar pod patronatom Kantona Tuzla, a park je prema  papirima u vlasništvu Rudnika “Kreka”, ali dok god je tako – taj park će sve više propadati jer  se oko njega ne mogu dogovoriti.


Iako je kip Husinskog rudara proglašen nacionalnim blagom – i na njemu su vidljiva oštećenja na koja niko ne obraća pažnju.


Građani Tuzle javno protestvuju, također i društvene mreže bruje zbog nedoličnog ponašanja vlasti i odgovornih i traže da se i park i spomenik odmah uvrsti u prioritet za održavanje u Tuzli.

NAPOMENA:
Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba je odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Pograma osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE. Svi komentari i sadržaji se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.
Svi sadržaji kao i stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru, te isti ukloniti čim bude uočen ili prijavljen.

 

OSTAVITI ODGOVOR