Piše: Izudin

Novak Đoković, svjetski teniser broj, jedan bezbroj puta je pokazao koliki je humanista i dobrotvor, ali ono što je on uradio u Zadru i reakcije na taj čin su pokazali kako je lako popljuvati čovjeka.

Naime, tenisač Novak Đoković porijeklom iz Srbije je, nakon što je igrao na humanitarnom turniru Adria Tour u Zadru, potvrdio da je pozitivan na koronavirus. Ta je bila udarna vijest na naslovnicama gotovo svih velikih svjetskih medija: “Đoković pozitivan na testu za koronavirus”, pisao je BBC, a CNN da je “Svjetska teniska zvijezda broj 1 pozitivna na testu za koronavirus”.

Hrvati jesu jedva čekali ovaj turnir za promociju svog turizma, međutim sad i pojedinci  među njima bacaju drvlje i kamenje na Novaka i organizatore turnira, a da je to uradio  Rođer Federer ili Nadal – u zvijezde bi ih okivali.

Zar bi Šoković, da je znao da je Dimitrov zaražen, dozvolio da se igra turnir u Zadru? Sigurno ne bi, ali najlakše je popljuvati ljude sa Balkana, no mi to sve možemo izdržati i ponovo se vračati na scenu.

Podrška i od mene za Novaka Đokovića –  drži se Broju Jedan!

NAPOMENA:
Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba je odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Pograma osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE.
Svi komentari i sadržaji se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.
Svi sadržaji kao i stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru, te isti ukloniti čim bude uočen ili prijavljen.

 

Untitled-design 1200px-Novak_Djokovic_Hopman_Cup_2011_(cropped).jpg

 

OSTAVITI ODGOVOR