Sanja Vitor (New Voices): Presjek regionalnog stanja

0
1

Objavljeno na: Facebook (18.6.2020.)

Piše: Sanja Vitor

(Da nije pijeteta prema mrtvom djetetu bio bi to presjek regionalnog sRanja)

Banjaluka se lijeno vuče kao kroz neki španski scenario, ne bilo pandemijski primijenjeno, već onako epizodno, serijski odomaćeno.
Usporeno, preslabim, jedva vitalnim tempom, nedopustivim za kratak životni vijek, teku prema ničemu dani.

Više od dvije godine čekamo da neko sa predmeta ‘David Dragičević’ obriše prašinu, da se policajci odmaknu od mjesta zločina, da popuste Krivi sat i ne vrebaju više od dva ‘Vladimira i Estragona’ koji preko 800 dana uzaludno čekaju….da u rubriku sumnjivi posjetioci Trga, ne upisuju samo one što nose mladicu pravde okalemljenu Davidovim likom i imenom.

Mučne su igre žandarma i lopova, bez prava da mi okamenjeni ikad budemo spašeni i od užasa odleđeni.

Mučne su, čak i za želudac na kamenje svik’o, igre skrivanja, čupanja pa sađenja sjećanja na Davida uz plitko i neempatično korito ‘hirovite’ Crkvene!
Koliko je puta srce na njoj presađeno, pa bijesom pogaženo, toliko se poraženo, poniženo i diskriminisano nije osjećao na svome, a opet tuđi…nigdje i niko!

Ako ste se opustili ovih dana, ima ko će vas pritegnuti, ako ste se osmjelili da krenete negdje, brzo će vas naviti ključić na leđima da budete usmjerena zavjetrina, paravan zakulisnih radnji u interesu naroda!

Slutim na pragu ljeta, a na repu sezone Korone i neke mnogobožačke zaokrete u našem višestranačkom ozračju.
Ministarstvo policije objavljuje da potražuje svešteno lice za bolje opštenje sa grijesima, valjda, kad se odlože pendrek i lisice, da svete sasude očas to prevedu u zasluge!

Ono Bog otac je jedan, to ostaje, ali brate, ni on ne može na sve strane da prisluškuje i djeluje.
Zato je skroz opravdan ovaj raspisani svetootački šerifski mandat!

Kad smo kod šerifa da čestitam Be&Ha što nije u krizi identiteta, već se krizira po rubovima entiteta!

Nazovem neki dan Tužilaštvo, da pitam kako nam je ekipa F&F&F (Fadil, Fahrudin i Fikret) da l’ se povratiše od respiratornog šoka, koji inače udara samo na Bošnjake!

Kažu mi da sam ja živa i zdrava, oni su davno pušteni!
Znači, ipak su to bile Fore i Fazoni, dragi građani!

Kako bolan pušteni 😯 k’o da su na ježa nagazili, a ne da ih je ganjala cijela armada morskih čudovišta …SIPA, RAK…iz BiH (nena)oružanog spektra!

Kod nas vele, ne važi prezumpcija nevinosti…kod nas kad si sto posto kriv važi pretpostavka oslobođenosti!

Od ovih kratkih, a zvučnih nemani imam da vam javim šizofrene natpise u vezi sa OBA u novinama.
Pišu da Osman Mehmedagić ili ti Mehmed Osmanagić, dok se ne odluče… u OBA slučaja gospodin Osmica, ima SEDAM dana da završi fakultet i donese diplomu na očevid!
Da se jasno zna ‘oće li još direktorovati?

Do tada ćemo se mi pobrinuti da prvorođeni AV(Aleksandar Vučić) ostane doživotni napredni srpski Sizif i da mu dlaka s glave ne fali na bilbordu u Srebrenici!?!

Kamen zemlje Srbije zarad ‘Naše dece’ sam će (iz)gurati do postolja treće svjetske velesile.

Usput će ga neprimjetno rasparčati i okačiti oko vrata svim davljenicima sopstvenih iluzija sa prefiksom Slobodni građani koji prije podne jurišaju na savremena bojišta/birališta, a uveče odlijepe uz četničke pokliče.

E, Sergej Trifunoviću…mlad četniče, ne zbunjuj birače uoči svete nedelje!
Gledaj kako to iskusni rade… ništa note, kakva prevrtljiva istorija…izađeš na gradilište i umjesto pozdrava, ruka ruci, fizička distanca od 100 konvertibilnih maraka!
Dobitna izborna karta!

U Hrvatskoj opet Srbe vješaju na vrbe po stadionima, mada te poruke koje vode u mračni AD…sve više mladih, uspješnih i porodičnih ljudi uzima na svoju ruku i presuđuje sebi postKoronarne dane!

Ovu užasnu polugodišnju 2020. Partituru regionalnog užasa i zla, na Adria Touru zališe suze svjetskog, a našeg Novaka!

Ej, pa mi smo od krvi i mesa, suze naše nasušne su zajednički, razumljivi dijalekt da ožalimo današnjeg čovjeka, živog, a nesahranjenog, pritisnutog s koljena na koljeno silom nepravde, nasilja i prevare!

Smije li se u predizbornoj ćutnji, glasno plakati…samo pitam, da nam je unaprijed znati?

Izvor: https://www.facebook.com/sanjalazicvitor/posts/269447551161724?__tn__=K-R

NAPOMENA:

Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba je odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Pograma osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE.

Svi komentari i sadržaji se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.

Svi sadržaji kao i stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru, te isti ukloniti čim bude uočen ili prijavljen.

OSTAVITI ODGOVOR