Piše: magicmag

Đe si ba, prijatelju? Šta ima? Zovem te – ima ovaj komad zelene površine ovdje u centru, a ja imam nešto para viška, pa rekoh mogla bi se kakva zgrada dići. Nije po planu? Pa možeš ti to sredit’, nisi džaba na funkciji. Moglo bi, a? Ma bit će i za tebe nešto, ne brini!

Nego, kakva ti je ona rakija od prošli put? Ma mora biti dobra – domaća šljivovica. Gradio bih ja neka četiri sprata. Tako bi bilo u projektu, a onda bih još jedan “iždžiko” onako, mimo toga. Znaš već kako to ide?

Skica zgrade? Ma, dobit ćeš to naknadno, kad je dignemo. Tako je bilo i dosad. Pravićemo trosobne i četverosobne. Ako budu preveliki lahko je naknadno raspolovit koji od njih. Razmještaj prostorija? Šta s njima? Ma koga je to briga, može i koji stub biti nasred sobe. Prodat će se, dobra je lokacija. Kako misliš kome? Znaš li ti, bolan, koliko je ovih iz dijaspore što stalno zovu, traže?

Nego, de ti to sredi što prije, nije dobro da pare predugo leže, a i ovaj mi što drži građevinsku firmu duguje neke pare, pa da ga što prije angažujem da mi to odradi. Može za desetak dana? Odgovara, kako ne bi odgovaralo! Fala ti brate, pa se čujemo opet ubrzo.

Ma jest domaća, Alaha mi! Kako misliš boli glava…?

NAPOMENA:

Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba je odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Pograma osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE.

Svi komentari i sadržaji se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.

Svi sadržaji kao i stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru, te isti ukloniti čim bude uočen ili prijavljen.

gradnja-uporabnadozvola.hr_

 

OSTAVITI ODGOVOR