Nejla Kalajdžisalihović (New Voices): Pismo za sve moje lažne prijatelje i odane neprijatelje

0
55

Objavljeno na blog U mojim cipelama (07.05.2020.)

Teško je započeti sa pisanjem, a ipak znam da moram bar na ovaj način olakšati dušu, skinuti taj teret sa srca.

U našim životima postoje oni lijepi trenuci kojih se rado sjećamo. Postoje ljudi koji nam stalno govore da su nam prijatelji, da nas vole. Ljudi za koje mislimo da će nam biti najveći oslonac u teškim vremenima. Evo dođoše ta teška vremena, a ja sjedim sama i pišem ovo pismo. Nemam više ni suza, jer sam ih davno isplakala. Samo ta tuga i knedla u grlu zbog saznanja da ja u svom životu nemam prave prijatelje već samo one koji su bili pored mene iz  nekog interesa. Svaki udarac je bio samo još jedno bolno saznanje da sam sama. Jedni su me grlili i tapšali. Govorili da sam dio njihove porodice a onda mi dali otkaz. Ostavili me na ulici kao kakvog šugavog psa. Onaj kojeg volim čini mi se cijeli svoj život je na prvi pomen da nisam dobro i da mi treba podrška pobjegao koliko ga noge nose. Njemu trebam samo kada sam nasmijana, a ovako tužna i slomljena sam samo izgleda teret.

Podvukla sam jednu ravnu liniju. Vraćam se neprijateljima koji su zvali da pitaju kako sam i treba li mi nešto. Nisam izgubila vjeru u ljude samo sam shvatila da sam pogrešne zvala prijateljima i da sam pogrešnog voljela.

Imam 50 godina i jos dovoljno vremena da se zahvalim svim svojim neprijateljima za podršku u ovim teškim vremenima, da kazem zbogom lažnim prijateljima i lažnim ljubavima. Dovoljno vremena je još ispred mene, još jedan cijeli život i jedan novi svijet.

 

Izvor: https://umojimcipelama.com/pismo-za-sve-moje-lazne-prijatelje-i-odane-neprijatelje/

NAPOMENA:
Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba je odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Pograma osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE.
Svi komentari i sadržaji se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.
Svi sadržaji kao i stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru, te isti ukloniti čim bude uočen ili prijavljen.

OSTAVITI ODGOVOR