Kemija Hodžić (New Voices): Franko en de jure- Dobro smo i prošli

0
116

Objavljeno na Facebook (18.05.2020)

Padeži, palatalizacija, jotovanje, jednačenje suglasnika prema zvučnosti, jednačenje suglasnika prema mjestu tvorbe, NEGACIJA GLAGOLA PIŠE SE ODVOJENO, aorist glagola biti u drugom licu jednine je BI, u prvom BIH. Ćelija, paramecijum ili papučica, fotosinteza, KLITORIS NIJE OSTRVO U GRČKOJ. Meridijani, paralele, Greenwich, Magelan, Amerigo Vespuči, Kolumbo, 1492., Galilej i Kopernik, ZEMLJA NIJE RAVNA PLOČA, a šalitre najviše ima u Čileu. Paleozoik, mezozoik, kenozoik, Mesopotamija, Grci, Aleksandar Makedonski, Sparta, Istočno i Zapadno Rimsko carstvo, 28. juni 1914.- Sarajevo, Versajski mir, Kraljevina SHS, Šestojanuarska diktatura 01. septembar 1939.- Poljska., holokaust, 07. decembar 1941.- Pearl Harbor, Jalta, Roosevelt, Churchill, Staljin, 06. i 09. august 1945., Hirošima i Nagasaki, NISU POSTOJALA DVA ANTIFAŠISTIČKA POKRETA U JUGOSLAVIJI TOKOM 2. SVJETSKOG RATA. Pitagorina teorema, Arhimedov zakon, Njutnovi zakoni i Kirhofova pravila, gravitacija, svjetlost put od Sunca do Zemlje pređe za 8 minuta, sočiva mogu biti konveksna i konkavna ali nikad ne upamtih koja su ispupčena, a koja udubljena pa potpuno razumijem Skaku, zna on da postoje taj neki fašizam i antifašizam ali de upamti šta je od toga loše.

Neko je jednom rekao da je obrazovanje sve ono što ti ostane kad zaboraviš sve ono što si učio tokom školovanja. Obzirom da nam se novi ministar za ljudska prava i izbjeglice školovao 25 godine, pod uslovom da je prije srednje škole završio osnovnu, zamislite tek koliko je on obrazovan čovjek! U srednju je išao pet godina, jer je imao problema s jednim profesorom pa je ponavljao razred, a na nekom privatnom univerzitetu, pokušavajući da izgradi bankarsku karijeru, je studirao 12 godina. Kasnije je otišao u Banja Luku i „sve ispite napolagao“. Al’ kako kaže SNSD-ova zastupnica Sanja Vulić: „Momku treba dati priliku da se dokaže“. U rudniku, no nema veze. Doduše i ona se jadna dokazivala sve sa izjavama „Milorad Dodik je za mene Bog“ ili ona gdje je novinarima ATV-a rekla da će „SDS I PDP PARAFRIZIRATI IZBORE“. Ali to ništa ne znači. I Sebija je studirala 11 godina, a gle je sad! Profesor, doktor, direktor, sve! Koliko je njeno znanje najbolje pokazuje činjenica da je sa prosjekom 7,38 postala asistentica, a specijalizaciju koja po zakonu traje najmanje 4 godine je završila za 18 mjeseci.

Nego znate li da je Mirza Čelik FRANKO EN DE JURE doktorant na Fakultetu javne uprave Univerziteta u Sarajevu a radio je i kao viši asistent na predmetu Poslovno odlučivanje? Uostalom, šta ste se obavezali tog FRANKO EN DE JURE , pa: „Quidquid latine dictum sit, altum videtur“. Šta god se kaže na latinskom, zvuči pametno. A da je znanje na cijeni u Bosni i Hercegovini najbolje pokazuje Nikola Špirić koji je od prodaje knjiga zaradio 400000 eura za stan u Beču. Ili Neira Džumhur, kćerka potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović koja je 2008. godine kao studentica kupila stan u vrijednosti od 180000 KM, ali mama joj je propustila navesti to u imovinskom kartonu (jednako kao što je propustila navesti još dva stana, dva poslovna prostora i tri garaže). Zaboravna neka žena. Doduše i ministar Radončić je zaboravio da posjeduje jahtu dugu 17,5 metara. Bakir je zaboravio za zemljište vrijedno 243000 KM na Poljinama, Sarajlić 2 garaže koje je greškom zaboravio napisati ali će dodati, Sredoje Nović je izostavio dva stana za koja je tvrdio da ih ne posjeduje a kasnije, kad ga je novinarka CIN-a suočila sa dokumentima se sjetio da su u njegovom vlasništvu.

Da Bosnom i Hercegovinom vladaju isključivo genijalci pokazuje i zamjenik ministra sigurnosti Nedeljko Jović koji je dao rješenje migrantske krize. On naime smatra da je potrebno smanjiti broj ulazaka migranata u BiH, a povećati broj izlazaka iz BiH. „Vidi ti čega se on dosjetio“ – kraj citata. I kraj zdravog razuma.

– Franko en de jure dobro smo mi i prošli.

 

Izvor: https://www.facebook.com/kemija.hodzic.92/posts/1404130403099886

NAPOMENA:
Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba je odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Pograma osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE.
Svi komentari i sadržaji se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.
Svi sadržaji kao i stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru, te isti ukloniti čim bude uočen ili prijavljen.

OSTAVITI ODGOVOR