Lijepa atmosfera i mnogo pitanja u Bugojnu na radionici za građane/ke novinare/ke

0
39

Piše: IMEP tim

Bugojanci su se juče u velikom broju odazvali pozivu na radionicu za građane/ke novinare/ke, a među njima je bilo i onih koji imaju blogove ili koji su već aplicirali za grant u krugu koji je na ocjenjivanju od 15. februara – čuli za radionicu, pa se malo raspitali, našli javni poziv i prijavili se!

Lijepa atmosfera i mnogo pitanja, najčešće o tome zašto mediji ne pišu pozitivne priče, zašto ne pišu o mladima, o volontiranju, zašto stavljaju bombastične naslove, šta je sve propaganda, koliki je uticaj politike na medije i na koji način… Otvorili smo i pitanje koliko su sami konzumenti medija krivi jer često radije biraju „lakša“ štiva, a mediji prate interes svoje publike i ponekad im, brojeći „lajkove“ i šerove“, podilaze objavljujući slične sadržaje.

Dobili smo i mnogo pitanja o tome koje teme i koji troškovi mogu biti podržani od IMEP-a, ko je do sada dobio grantove i za koje teme ili koje oblike sadržaja…

Zaključili smo na kraju da postojanje građanskog novinarstva i građana/ki novinara/ki otvara nove mogućnosti i za pojedince i za odgovorne medije.

OSTAVITI ODGOVOR