Direkt-portal: Može li Povorka ponosa biti pretnja?

  0
  1

  Objavljeno na direkt-portal (08.09.2019. godine)

  Autor: Direkt-portal

  Prvi put u BiH će danas, 8. septembra, biti održana Povorka ponosa, pod sloganom “Ima izać”. Događaj koji bi trebao da se posmatra pre svega kao manifestacija prava na različitost, nailazi na veliki otpor.

  Poslovično konzervativni jug u Paradi ponosa vidi pretnju za porodične vrednosti.

  Za psihološkinju Milicu Zelenović pravi način za razbijanje predrasuda i strahova, pa i homofobije jeste informisanje javnosti, odnosno, razgovor o temi.

  Paradu ponosa koja će u nedelji biti održana u Sarajevu podržale su mnoge javne ličnosti, a svoj dolazak su najavli i ambasadori Velike Britanije i SAD-a.

  BiH je jedina zemlja u regionu u kojoj Parada ponosa do sada nije održana.

  VIŠE POGLEDAJTE U VIDEO PRILOGU

  NAPOMENA:

  Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba je odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Pograma osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE.

  Svi komentari i sadržaji se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.

  Svi sadržaji kao i stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru, te isti ukloniti čim bude uočen ili prijavljen.

  OSTAVITI ODGOVOR