GRAĐANI NOVINARI: Premija osiguranja u Livnu za 2020. godinu

0
175

Piše: Emira Alić-Hodžić

Već devet godina, ako se ne varam, plaćamo premije Zavodu za zdravstveno osiguranje u Kantonu 10/Hercegbosanskoj županiji. I ove godine ona je 30KM, ali sa dodatnim troškovima za građane.

Za one građane koji ne znaju, novina je u tome da moraju navedeni iznos od 30 KM uplatiti u pošti ili banci, tako da uplatnicu i iznos uplate moraju dodatno platiti, a koliko po tom osnovu  dodatno treba da plati višečlana obitelj – sami utvrdite.

No kada vidimo koliki su redovi i gužve ovih dana na šalterima u Zavodu za zdravstvo u Livnu – kao da to i nije problem građana?! Oni potiho negoduju, ali i obavljaju svoju građansku dužnost.

Ipak uzdravlje nam bilo, uz želju da se ipak ne razbolimo i ne idemo u dodatne troškove!

NAPOMENA:

Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba je odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Pograma osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE.

Svi komentari i sadržaji se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.

Svi sadržaji kao i stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru, te isti ukloniti čim bude uočen ili prijavljen.

 

 

OSTAVITI ODGOVOR