U Foči održana radionica za građane novinare

0
167

Piše: IMEP tim

Da IMEP na različite načine povezuje ljude pokazuje radionica za građane novinare koju smo održali u Foči 18. decembra – došla je i jedna građanka novinarka iz Sokoca!

“Ovo je jedan jako dobar projekat, a ja imam bas mnogo ideja i rado bih se bavila nekim političkim temama, moram samo da odaberem jasan pravac u kom bih mogla ići”, rekla je jedna mlada žena na šta je njena sugrađanka dodala da bi se ona “radije bavila svim temama osim politike”.

Nekoliko mladih ljudi je reklo da bi se “rado bavili pozitivnim pričama iz svoje škole jer to možda jeste propaganda ali poželjna – pokazuje ljudima da i u BiH ima i dobrih priča”

Učesnica radionice koja je samo zbog tog dopgađaja došla iz SOPkoca kaže daje već objavial dvije priče na imep.ba i da sada kreira svoju aplikaciju za New Voices grant za građane novinare.

Pojedini učesnici su se registrovali na imep.ba tokom trajanja same radionice, dok su neki pak najavili prijave za IMEPove grantove za građane novinare sa serijama tekstova o zdravstvu, životu u Foči…

IMEP je petogodišnji USAID-ov program koji podržava nezavisnost medija i slobodu izražavanja u BiH jačanjem održivosti medija, podizanjem kvaliteta medijskog sadržaja, izgradnjom kompetencija novinara, pružanjem pravne podrške medijima i novinarima, kao i aktivnim uključivanjem građana i građanki u medijski prostor, uz snažnu promociju nezavisnih medijskih glasova u BiH. Realizuju ga CPCD i OM.

OSTAVITI ODGOVOR