Kako kreirati projektni prijedlog je edukacija kojoj su 16. i 17. decembra prisustvovali novinari iz medija koji su korisnici Media production IMEP grant linije.

Metodologija upravljanja projektnim ciklusom, analiza trenutne situacije, odnosno problema kao osnove za razvijanje projektnog prijedloga, kreiranje logičkog okvira uzimajući u obzir vertikalnu i horizontalnu logiku, te SMART pokazatelje, kreiranje plana upravljanja rizicima, te budžeta baziranog na aktivnostima projekta, bile su ključne teme treninga. Učesnici/e treninga su učili na interaktivan način kroz praktične vježbe.

Ovom edukacijom mediji stiču praktična znanja koja su odmah primjenjiva u praksi i koja će im omogućiti apliciranje na međunarodne donatorske fondove i diverzifikaciju svojih prihoda što doprinosi njihovoj ukupnoj održivosti.

IMEP vrši redovnu procjenu organizacijskih kapaciteta medija, te na osnovu rezultata procjene organizira posebno dizajnirane edukacije za medije koji su korisnici Media production grant linije.

Ova edukacija je upravo rezultat procjene medija.

 

OSTAVITI ODGOVOR