IMEP predstavljen polaznicima seminara o političkoj pismenosti u organizaciji Youth For Peace i Konrad Adenauer Stiftung

0
51

Piše: IMEP tim

Program osnaživanja nezavisnih medija (IMEP) je u nedjelju 8. decembra gostovao na seminara o političkoj pismenosti koji su u Sarajevu organizovali koji su organizovali Youth For Peace i Konrad Adenauer Stiftung na kom je  dvadesetak mladih iz cijele BiH, mahom studenata novinarstva i komunikologije, dobilo dosta informacija o Programu, grantovima, mogućnostima objavljivanja teksotva, filmova ili fotografija na platformi imep.ba

Učesnici seminara su pokazali veliki interes za teme kojima bi se mogli baviti u okviru IMEPovog granta, dinamiku odobravanja grantova, ali i za šta je moguće dobiti grant – da li za pokretanje portala ili samo za proizvodnju sadržaja.

Tokom druženja koje je trejalo blizu dva sata otvorili smo i teme o medijskoj pismenosti, finansiranju medija, vezi medija i politike, zaštiti od zloupotrebe medija i informacija….

 

Na rastanku su nam reklli da je bilo sjajno, zanimljivo, motivirajuće, poticajno i da očekujemo njihove prijave na javni poziv za grantove za građane novinare.

IMEP je petogodišnji USAID-ov program koji podržava nezavisnost medija i slobodu izražavanja u BiH jačanjem održivosti medija, podizanjem kvaliteta medijskog sadržaja, izgradnjom kompetencija novinara, pružanjem pravne podrške medijima i novinarima, kao i aktivnim uključivanjem građana i građanki u medijski prostor, uz snažnu promociju nezavisnih medijskih glasova u BiH. Realizuju ga CPCD i OM.

 

OSTAVITI ODGOVOR