OTVORENA MREŽA traži volontere za rad na IMEP-u – rok za prijavu 20.12.2019. godine

0
32

Piše: IMEP tim

OTVORENA MREŽA traži kreativne mlade ljude, prvenstveno novinare, za volonterski rad u Programu osnaživanja nezavisnih medija – IMEP-u.

IMEP je USAID-ovom program za osnaživanje nezavisnih medija koji realizuju Centar za promociju civilnog društna (CPCD) i OTVORENA MREŽA, a cilj je kroz više vrsta grantova,  različite oblike edukacije i besplatnu pravnu pomoć podizati kapacitet medija u izradi kvalitetnijih sadržaja, finansijskoj održivosti, te pravnom samozastupanju.

Broj volontera koje tražimo je jedan, no svi koji zadovolje postavljene kriiterije biće uvršteni u bazu potencijalnih saradnika, a onom koga angažujemo će biti pokriveni nužni troškovi (topli obrok i prevoz) tokom angažmana koji počinje s početkom  2020. godine i trajaće naredna četiri mjeseca – zar ne bi bilo lijepo novu godinu početi sa novim angažmanom?!

Volonter će dobiti  priliku da, kao dio projektnog tima, u dinamičnom, motivirajućem i prijateljskom okruženju provede dio svog slobodnog vremena i stiče novo iskustvo, znanje i vještine koje će sigurno biti od koristi u daljnjem ličnom i profesionalnom razvoju.

Volonterski rad u OM-u pruža mogućnost da:

-unaprijedite postojeće znanje i steknete nove vještine,

-usavršite praktične vještine koje će vas učiniti konkurentnijim,

-radite u dinamičnom, motivirajućem i prijatnom okruženju,

-prolazite kroz izazovne situacije koje će doprinijeti vašem ličnom razvoju,

-postanete dio kreativnog i uspješnog tima mladih, obrazovanih, ambicioznih i, prije svega, odgovornih ljudi potpuno posvećenih ostvarivanju zacrtanih ciljeva,

-otkrijete u čemu ste dobri, a niste možda znali ili imali priliku da se isprobate.

Pored opštih vrlina kao što su odgovornost, samoinicijativnost, kreativnost i inovativnost, kandidati treba da ispunjavaju i sljedeće uslove:

-student žurnalistike ili nezaposleni novinar/žurnalista,

-osobe koje nisu studenti ili su studenti drugih fakulteta društevnog smjera, pod uslovom da su radili u medijskoj sferi i žele volontirati,

-poznavanje engleskog jezika,

-poznavanje rada na računaru,

-spremnost za timski rad.

* Poželjno je da posjedujete i „can do“ stav i opredijeljenost ka pronalasku rješenja u problemskim situacijama.

Potrebni sokumenti:

  1. Javni poziv za volontere
  2. OM-Prijavni-formular-za-volontere

Ljubazno vas molimo da popunite prijavni formular za volontere i da dostavite svoj CV, eventualne preporuke i dokumente koje smatrate relevantnim na e-mail adresu info@otvorenamreza.ba ili putem pošte ili lično na adresu OTVORENA MREŽA, Hamdije Ćemerlića br. 21, 71 000 Sarajevo najkasnije do 20.12.2019. godine do 13:00 sati sa naznakom „Prijava za volontiranje – Program osnaživanja nezavisnih medija – IMEP“. Nepotpune i neblagovremene prijave se neće razmatrati.

SRETNO!

OSTAVITI ODGOVOR