Centar za promociju civilnog društva, u okviru Programa osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), organizuje panel diskusiju na temu «Ima li satira svoju publiku » koja će se održati  06.12.2019. godine u Muzeju književnosti, Sime Milutinovića Sarajlije 7, Sarajevo, sa početkom u 12:15h.

Satira je vid oštre kritike, koja, služeći se umjetničkim sredstvima, izobličuje mane i nedostatke pojedinaca i čitavog jednog društva. Za satiru je najvažnije da ima svoju publiku koja je u stanju prepoznati poruke. Satirični pristup aktuelnoj politici u Bosni i Hercegovini jeste poželjan i nerijetko su i stvarna dešavanja sama po sebi poput satire, smiješna i nevjerovatna i odražavaju našu sumanutu realnost, ali, ipak, treba poznavati granice.

Svoje prisustvo možete potvrditi do 04.12.2019. godine do 13:00h ispunjavanjem obrasca OVDJE.

Broj mjesta je ograničen na dvadeset (20) učesnika/ca i prijave su otvorene do trenutka popunjavanja slobodnih mjesta. Ljubazno molimo da ne prijavljujete više od jedne osobe iz jedne redakcije/udruženja i time omogućite da više osoba bude zastupljeno na panel diskusiji.

Za sva dodatna pitanja izvolite se obratiti na mail adresu: amel.petrovic@cpcd.ba ili putem telefona +387 33 644 810 i +387 61 331 814.

OSTAVITI ODGOVOR