Reprezent.ba: Vildana Alibabić, uspješna žena političarka

  0
  69

  Objavljeno na Reprezent (29.10.2019)

  Autor: Reprezent

  Profesorica na Univerzitetu u Bihaću s posebnim zaslugama u oblasti ekologije, te zastupnica u Skupštini Unsko-sanskog kantona. Vildana Alibabić već godinama unazad pokušava svaki vlastiti angažman izjednačiti s uspješnošću. Zato ne iznenađuje podatak da ima skoro 50 objavljenih stručnih i naučnih radova. -Sve je počelo 1986. godine kada sam diplomirala na Prehrambeno – biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Primijećena sam tokom izrade diplomskog rada i ponuđeno mi je da ostanem raditi kao asistent na fakultetu u Zagrebu. Prihvatila sam naravno taj posao i tokom trogodišnjeg rada u svojstvu asistenta – istraživača, jednostavno sam zavoljela taj posao. Shvatila sam da je to to i odlučila da napredujem u tome, riječi su Vildane Alibabić. Profesorica Alibabić ističe brojne posebnosti svog poziva, međutim apostrofira rad s mladim ljudima, satisfakciju prenošenja znanja i naučno – istraživački aspekt. -Kad se vi sami bavite naučno-istraživačkim radom i kroz to istraživanje dođete do određenih zaključaka, a oni se u potpunosti tiču nas koji živimo ovdje. Moje najveće zadovoljstvo je uvijek bilo da studentima prenosim to što mi jesmo. Još veće je zadovoljstvo kada vidim, koliko oni to žele čuti, ističe profesorica Alibabić.

   

  Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=DD4NbnhjAAU&t=57s

  NAPOMENA:

  Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba je odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Pograma osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE.

  Svi komentari i sadržaji se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.

  Svi sadržaji kao i stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru, te isti ukloniti čim bude uočen ili prijavljen.

   

  OSTAVITI ODGOVOR