Piše: IMEP Tim

IMEP-ov radni tim je u četvrtak (17.10.2019. godine) posjetio Banjaluka College i tamo sa studentima i profesorom Mladenom Mirosavljevićem razgovarali o medijima, građanskom novinarstvu, grantovima, mogućnostima koje za njih proiziaze iz našeg projekta.

Studente je zanimao proces aplikacija, dinamika odgovaranja na aplikacije, teme kojima se bave građani novinari, ali i kako pokrenuti vlastiti blog.

„Ja bih više volio da neko do vas dobije ovaj grant nego da dobijete desetku kod mene. Novac koji se nudi nije mali, a, s druge strane, ovo je prilika za vas da pokažete baš sva znanja koja stičete na ovom fakultetu, od obrade fotografije i videa, preko izrade web-strane do prikupljanja i obrade  informacija“, rekao je profesor Mirosavljević na kraju.

Sudeći prema broju postavljenih pitanja i prema utiscima ostavljenim u formularima za ocjenu susreta – studentima je bilo zanimljivo.

Ukoliko ste vi koji  čitate ovu vuijest student ili profesr na nekom od fakulteta u BiH i čini vam se zanimljiva ideja građanskog novinarstva – pozovite nas, doći ćemo i kod vas jer i vi možete biti građani novinari! 🙂

 

 

OSTAVITI ODGOVOR