GRAĐANIN NOVINAR: Zaustavimo nepropisno parkiranje automobila

0
125

Piše: MediaTimLab

Želite li se na pojedinim mjestima, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, kretati neometano – to vam neće omogućiti nepropisno parkirani automobili. Želite li ući u svoju zgradu ili ustanovu u kojoj radite – to vam također neće omogućiti nepropisno parkirani automobili. Vozači su spremni rizikovati novčanu kaznu za nepropisno parkiranje ili da im služba premještanja vozila, takozvani ,,pauk“, odnese auto umjesto da plate parking-mjesto 1 do 3 KM?

Svjedoci smo sve većem broju nesavjesnih vozača koji, osim što voze prekoračenom brzinom ili u alkoholiziranom stanju, ne poštivajući znakove upozorenja, također nepropisno parkiraju svoje automobile –  na zelenim površinama, na trotoaru, na prilazu zgradi ili poslovnom objektu…

Zašto ne mislie na naše najmlađe, školarce koji se ne osjećaju sigurno u javnom prostoru jer su na trotoarima parkirani automobili zbog čega su primorani kretati se cestom? Šta je sa osobama sa invaliditetom koje se kreću uz pomoć kolica ili drugih pomagala koji, između ostalog i zbog nepropisno parkiranih automobila, ne mogu pristupiti različitim javnim ustanovama? Njima je praktično oduzeto slobodno kretanje po ulicama Sarajeva!

Rješenje bi možda bilo da, ako su već vozači spremni rizikovati i nepropisno parkirati, neka rizikuju i građani i prijave nadležnim institucijama nedozvoljene radnje vozača. U doba interneta je veoma lahko pronaći brojeve kontakta nadležnih institucija.

Sačuvajmo naše zelene površine, omogućimo nesmetano odvijanje pješačkog saobraćaja i prijavimo nesavjesne vozače!

NAPOMENA:

Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba je odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Pograma osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE.

Svi komentari i sadržaji se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.

Svi sadržaji kao i stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru, te isti ukloniti čim bude uočen ili prijavljen.

 

OSTAVITI ODGOVOR