GRAĐANIN NOVINAR: Nova igraonica u centru Gračanice za klince i klinceze

0
1

Piše Nihad Kadić

Klinci i klinceze u Gračanici su dobili novu funkcionalnu igraonicu gdje se mogu bezbrižno igrati i zabavljati.

U gradskom parku u centru Gračanice bio je uređen kutak za mališane  gdje su se mogli igrati na raznim spravama u prisustvu roditelja ili nekoga od njihove pratnje. Međutim nešto je učinilo vrijeme i vremenske prilike i neprilike, a ponešto vandali tako da je to mjesto postalo opasno i nesigurno za igru, pa su vlasti grada Gračanica odlučile da urede tu igraonicu i učine je funkcionalnom, odnosno zanimljivom i sigurnom. Tako su postojeću igraonicu potpuno srušile i očistile teren, a onda su na istom mjestu napravile sasvim novi kutak, sadržajan, zanimljiv i siguran.

Postavljene su nove sprave, tlo je prekrivenom travnatom površinom i sve uređeno tako da nova igraonica potpuno služi svrsi za koju je prvobitno bila namijenjena. Građani su zahvalni Gradu i gradskoj upravi na tom humanom potezu.

Inače na području Grada ima još dosta izgrađenih kutaka gdje se mališani mogu bezbrižno igratiti i uživati.  Tako bi trebale bi rade sve vlasti na svojim područjima i osiguraju mališanima njihove kutke jer oni to zaslužuju, pa ih treba biti i više, kako ovih na otvorenom koje se  mogu koristiti za vrijeme ljetnje sezone, tako i onih u zatvorenom za vrijeme kada na otvorenom nije ugodno boraviti.

U svakom slučaju – gradnja novog igrališta za najmlađe je potez vrijedan pažnje i dokaz da vlasti u Gračanici imaju sluha i za najmlađe.

NAPOMENA:

Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba je odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Pograma osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE.

Svi komentari i sadržaji se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.

Svi sadržaji kao i stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru, te isti ukloniti čim bude uočen ili prijavljen.

 

OSTAVITI ODGOVOR