GRAĐANIN NOVINAR: Besmislena „zebra“ u sarajevskom naselju Aneks

0
1

Piše: Mirnes Bakija

U sarajevskom naselju Aneks je iscrtan pješačkči prelaz, “zebra” ili takozvana horizontalna signalizacija paralelno s pločnikom na mjestu na kojem nema nikakvu funkciju.

Ovaj primjer najbolje pokazuje kako lokalne vlasti ponekad uopšte ne misle o onom što rade i potrebama građana. Besmisleni pješački prijelaz nalazi se na prvoj krivini u Prijedorskoj ulici (koja vijuga obilazeću zelenu površinu) pored stepeništa. Da stvar još bude gora – na toj krivini, niti bilo gdje u blizini, ne postoji pješački prijelaz koji bi povezivao jednu i drugu stranu ulice. Pješaci, ukoliko žele da pređu ulicu po propisima, morali bi se odšetati nekolikos totina metara do prvog najbližeg semafora na Otoci, na križanju Gradačačke i Prijedorske ulice.

Javni novac često odlazi ne nepotrebne stvari ili, kao u ovom slučaju, za potpuno besmisleni pješački prijelaz, a kada postoji realna potreba za ulaganjem i obnovom, pa i za pješačkim prelazom – reakcija nadležnih izostaju.

Ovaj pješački prelaz tamo stoji godinama i ljudi prolaze pored njega bez ikakve reakcije dok ga nedavno jedan Sarajlija nije uslikao i objavio na Facebook-u – tek data je ovaj pješački prelaz dobio punu pažnju, ali ne vlast, nego građana koji sada zbijaju šale o ovom. Vlast za sada još ne reaguje!

NAPOMENA:

Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba je odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Pograma osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE.

Svi komentari i sadržaji se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.

Svi sadržaji kao i stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru, te isti ukloniti čim bude uočen ili prijavljen.

 

OSTAVITI ODGOVOR