Portal Udar: Sutra u Brčkom “Dan kulturnih različitosti”

  0
  71
  CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 85

  Objavljeno na portal-udar.net (20.05.2019.)

  Autor: portal-udar

  U organizaciji mreže nevladinih organizacija Promoviši pozitivno, sutra će se u Brčkom održati Dan kulturnih različitosti. U sklopu ove manifestacije, predstavnici udruženja tri konstitutivna naroda, kao i udruženja Roma, svojim sugrađanima i građankama, predstavit će se kroz tradicionalni ples i muziku.
  Na manifestaciji će svoju kulturu, a tako i svoje bogatstvo, takođe pokazati i Slovenaci, Mađari, Makedonaci, Srbijanci i Kinezi.

  Manifestacija „Dan kulturnih različitosti“ ove godine održaće se na centralnom trgu i počinje u 14 sati, gdje će prisustvovati predstavnici organizacija tri konstitutivna naroda i udruženje Roma, zajedno sa KUD-ovima koji će prikazati kulturnu različitost i bogatstvo ovog grada.

  Uz podršku Misije OSCE-a i Vlade Brčko distrikta, biće organizovana i izložba slika pod nazivom „Na marginama“ koja prikazuje uslove i način života nacionalnih manjina u BiH.

  Izvor: http://www.portal-udar.net/sutra-u-brckom-dan-kulturnih-razlicitosti/

  NAPOMENA:

  Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba je odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Pograma osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE.

  Svi komentari i sadržaji se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.

  Svi sadržaji kao i stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru, te isti ukloniti čim bude uočen ili prijavljen.

  OSTAVITI ODGOVOR