OTVORENA MREŽA traži volontere novinare za rad na IMEP-u

0
168

Piše: IMEP-tim

OTVORENA MREŽA poziva na volontiranje u okviru “Programa osnaživanja nezavisnih medija – IMEP“  kojeg provodi u partnerstvu sa Centrom za promociju civilnog društna (CPCD), a koji, kroz više vrsta grantova i edukativnih sadržaja, radi na podizanju kapaciteta medija u izradi kvalitetnijih sadržaja, povećava finansijsku održivosti medija, obezbijeđuje pravnu zaštitu novinara i povećava kapacitet urednika i novinara u pravnom samozastupanju.

Volonteri će dobiti  priliku da, kao dio projektnog tima, u dinamičnom, motivirajućem i prijateljskom okruženju provedu dio svog slobodnog vremena i steknu novo iskustvo, znanje i vještine koje će im biti od koristi u daljnjem ličnom i profesionalnom razvoju.

Zašto volontirati u OM?

Volonterski rad u OM-u pruža vam mogućnost da:

-unapređujete postojeće znanje i stičete nove vještine,

-usavršite praktične vještine koje će vas učiniti konkurentnijim,

-radite u dinamičnom, motivirajućem i prijatnom okruženju,

-prolazite kroz izazovne situacije koje će doprinijeti vašem ličnom razvoju,

-postanete dio kreativnog i uspješnog tima mladih, obrazovanih, ambicioznih i prije svega odgovornih ljudi potpuno posvećenih ostvarivanju zacrtanih ciljeva,

-otkrijete u čemu ste dobri, a niste možda znali ili imali priliku da se isprobate;

Koga tražimo?

Pored opštih vrlina kao što su odgovornost, samoinicijativnost, kreativnost i inovativnost, kandidati treba da ispunjavaju i sljedeće uslove:

-student žurnalistike ili nezaposleni novinar/žurnalista,

-osobe koje nisu studenti ili su studenti drugih fakulteta društevnog smjera pod uslovom da su radili u medijskoj sferi i žele volontirati,

-poznavanje engleskog jezika,

-poznavanje rada na računaru,

-spremnost za timski rad,

-poželjno je da posjedujete i „can do“ stav i opredijeljenost ka pronalasku rješenja u problemskim situacijama;

Broj volontera koji se primaju je dva, a volonterima će biti pokriveni nužni troškovi (topli obrok i prevoz) tokom angažmana koji počinje sredinom mjeseca juna 2019. godine i trajaće narednih deset 10 mjeseci.

Dokumenti:

  1. Javni poziv za volontere
  2. OM-Prijavni-formular-za-volontere

Ljubazno vas molimo da popunite prijavni formular za volontere i da dostavite svoj CV, eventualne preporuke i dokumente koje smatrate relevantnim na e-mail adresu: info@otvorenamreza.ba ili putem pošte ili lično na adresu: OTVORENA MREŽA, Hamdije Ćemerlića br. 21, 71 000 Sarajevo, najkasnije do 23.05.2019. godine do 13:00 sati sa naznakom „Prijava za volontiranje – Program osnaživanja nezavisnih medija – IMEP“. Nepotpune i neblagovremene prijave se neće razmatrati.

 

OSTAVITI ODGOVOR