Organizovana radionica “Prezi prezentacija” u Media Lab-u

0
115

Media Lab je jučer u prostorijama Centra za promociju civilnog društva organizovao radionicu iz Prezi prezentacije učenicima Osnovne škole “Umihana Čuvidina“.

Cilj je bio učenike upoznati sa osnovama kreiranja dinamičnih i interaktivnih prezentacija. Tokom radionice, učenici su na praktičan način učili o tehnikama i elementima izrade prezentacije, koristeći različite interaktivne module kako bi ih učinili što zanimljivijim. Prezi predstavlja vrhunski alat za izradu prezentacija, koji je izuzetno lak za korištenje, a njegova velika prednost je što se na vrlo kreativan i maštovit način mogu vizualizirati teme i ideje koje se obrađuju.

U toku radionice učenici su napravili prezentacije u Prezi alatu koje će im u budućnosti pomoći prilikom predstavljanja svojih radova, portofolia, bavljenja freelancingom, te im na taj način omogućiti da istaknu svoje vještine i izdvoje se iz mase.

Više informacija o tome šta sve nudi Media Lab možete pronaći na sljedećem linku: http://bit.ly/IMEP_MediaLab

_____________________________________________________________________________

Media Lab je multimedijalni prostor smješten u prostorijama CPCD, koji služi kao mjesto za učenje, informisanje i okupljanje mladih kreativnih osoba. Nudimo tehničku podršku svim dobitnicima grantova i svima koji žele da se aktiviraju kroz građansko novinarstvo.

OSTAVITI ODGOVOR