Piše: Adem Dizdar

Određen je termin za paradu ponosa u Sarajevu. Portali i društvene mreže vrište komentarima roditelja, majki prije svega, koje izražavaju „strah za svoju djecu od Sodome i Gomore koja se sprema prošetati ulica Sarajeva“. Boje se brižne majke kakvu će to „poruku pederi koji šetaju“ poslati njihovoj djeci i šta će njihova djeca da gledaju taj dan na ulici.

Drage mame, neće „pederi“ da se prošeću ulicama Sarajeva kada bude parada ponosa. „Pedera“ će tada biti veoma malo, biti će homoseksualci. Zbog „pedera“ treba da se dignete i protestvujete svaki dan, jer „pederi“, ne homoseksualci su od naših života učinili sljedeće:

 • Otjerali našu djecu u instranstvo
 • Drže našu djecu godinama bez posla
 • Djeca nam zbog njih završavaju škole, a ništa ne znaju
 • Djeca nam u škole idu tako prljavim i poganim  gradskim prevozom da se u njima kuja ne bi okotila
 • Imamo redukcije vode u 21. vijeku
 • Ne dozvoljavaju nam djeci da se redovno školuju za deficitarna zanimanja
 • Ubijaju nam djecu (zabranjuju okupljanja koja traže istinu za ubijene)
 • Liječimo djecu SMS-om
 • Imamo nepregledne liste čekanja na jaslice u Sarajevu
 • Voze se u autima kupljenim od naših para koje radnik ne može zaraditi minimalnom plaćom za cijeli radni vijek
 • Postrojavaju četnike u Višegradu
 • Oživljavaju zajednicu koju je Međunarodni sud proglasio Udruženim zločinačkim poduhvatom
 • Napadaju novinare, pa pričaju da su napali kamere jer, jadni, moraju da se brane

Zbog svega ovoga navedenog, a lista je mnogo duža, ne oglašavate se i ne dižete svoj glas? Ne smetaju vam „pederi“ i „pederluci“ koji nam rade sve ovo nabrojano? Nemamo većih problema od Parade ponosa? Svaka nam čast! Daleko smo dogurali.

Minimalac je 500 KM, a primanja političara srednjeg ranga su 10 puta veća. To nam nije problem? Ne strahujemo šta naša djeca na to govore. Kakvu poruku šalju ljudi, bračni par, koji pošteno rade svoj posao i sa dvije minimalne plate mogu da priušte pola potrošačke korpe. To nije problem i zbog toga ne vrištimo? Ne smeta nam poruka koju šaljemo djeci i mladima da će, ako ostanu ovdje i pošteno rade svoj posao, biti bijednici do kraja života? Ta poruka je O.K.!?!  Ali imamo problem sa Paradom?

Parada smeta našem licemjernom oku. Sve  navedeno što nam „pederi“ godinama rade nam ne smeta, ali nam smetaju homoseksualci. Homoseksualci koje, ako imaju sreće, razumije samo najuža porodica.

Ljudi koji imaju potrebu da svima kažu svoju seksualnu orjentaciju i takvi budu prihvaćeni nisu veći problem od svega navedenog što živimo svakodnevno. Koristite ih, na žalost, da prikrijete jad i bijedu u koju smo dovedeni i da prikrijete to kako su, pljačkajući je, državu skoro pa uništili. Za taj svoj spin koristite djecu, sram vas bilo „PEDERI“!

NAPOMENA:

Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba je odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Pograma osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE.

Svi komentari i sadržaji se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.

Svi sadržaji kao i stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru, te isti ukloniti čim bude uočen ili prijavljen.

 

 

OSTAVITI ODGOVOR