Objavljeno na: Blog styx.ba (02.04.2019.)

Shinichiro Watanabe (kreator Cowboy Bebopa i Samurai Champlooa) označen kao kreativni producent.

Adult Swim je objavio da je ostvario parnterstvo sa Alcon Television Group i Crunchyrollom kako bi zajedno producirali novu anime seriju koja je smještena u Blade Runner univerzum. Blade Runner – Black Lotus će se odvijati kroz 13 epizoda, a za režiju će biti zadužen Shinji Aramaki i Kenji Kamiyama.

Shinchiro Watanabe, kreator Cowboy Bebopa i Samurai Champlooa, označen je kao kreativni producent. Saopštenje za javnost kaže da će se radnja nove serije dešavati u 2032. godini, te će uključivati neke poznate likove iz Blade Runner univerzuma.

„Prvi put sam gledao Blade Runner 1982. kada sam imao 11. Taj film je ostao jedno od ostvarenja koje je definisaloo moj život,“ za medije je izjavio Jason DeMarco, kreativni direktor Adult Swima. „To što smo u mogućnosti da istražimo što više od ovog univerzuma, sa nevjerovatnim talentom kojeg imamo za volanom, je ostvarenje snova.“

Blade Runner 2049, dugoočekivani nastavak na prvobitni Riddley Scottov Blade Runner iz 1982, našao se u kinima prošle godine. Kratki animirani film naslovljen sa Blade Runner Black Out 2022, kojeg je režirao Shnichiro Watanabe, također je objavljen prošle godine. Na filmu se našla muzika izuzetnog Flying Lotusa koji je već odavno BFF sa Adult Swimom.

NAPOMENA:

Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba je odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Pograma osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE.

Svi komentari i sadržaji se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.

Svi sadržaji kao i stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru, te isti ukloniti čim bude uočen ili prijavljen.

OSTAVITI ODGOVOR