Portal Udar: Kakanj – Počela izgradnja sedme zgrade za socijalno ugrožene Rome

  0
  84

  Objavljeno na: Portal Udar.net (21.03.2019.)

  Piše:  D.A.

  Nakon što je proteklih nekoliko godina izgrađeno šest zgrada socijalnog stanovanja u koje je smještena 181 osoba, u 2019. godini u naselju Varda će biti izgrađena i sedma zgrada,  u kojoj će biti smješteno još 10 socijalno ugroženih porodica Roma.

  Izgradnju zgrade sa 10 stanova će finansirati “Caritas” Švicarska, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Općina Kakanj.

  Pripremni radovi su u toku, a ozvaničenje početka radova je planirano u ponedjeljak 25. marta 2019. godine u 13.00 sati kada će izvođač radova zvanično biti uveden u posao.

  Izvođač radova je firma GTR Mostar.

  Izgradnja novih objekata za stambeno zbrinjavanje socijalno ugroženih porodica Roma rezultira stvaranjem uslova za rušenje bespravno izgrađenih i neuslovnih objekata u naselju Varda. U proteklom periodu srušeno je 19 ovakvih objekata.

  “Stanove na korištenje mogu dobiti samo oni koji su u Kaknju stanovali prije 1992. godine što se utvrđuje uvidom u dokumentaciju, tako da je neosnovana priča o navodnom dolasku novih osoba u Kakanj sa ciljem da dobiju stan”, saopštili su iz Općine Kakanj.

  Izvor: http://www.portal-udar.net/kakanj-pocela-izgradnja-sedme-zgrade-za-socijalno-ugrozene-rome/

  NAPOMENA:

  Objavljeni sadržaj i komentari na web stranici IMEP.ba je odgovornost autora sadržaja (fizičke ili pravne osobe) i ne reflektuje ciljeve ili stavove Pograma osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), CPCD-a ili OTVORENE MREŽE.

  Svi komentari i sadržaji se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.

  Svi sadržaji kao i stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija IMEP.ba je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru, te isti ukloniti čim bude uočen ili prijavljen.

  OSTAVITI ODGOVOR